Home / Poker strategie / Algemene Poker strategie / Wat voor computer heb ik nodig om winstgevend online te pokeren?
Goede PC voor poker
Goede PC voor poker

Wat voor computer heb ik nodig om winstgevend online te pokeren?

Deze vraag hoor je heel vaak van spelers die al een tijdje bezig zijn. Zijn die pokersites dan zo zwaar voor je computer? Nee hoor, het zijn de database programma’s pokertracker/pokeroffice die zoveel vergen van je systeem. Vooral mensen die meer dan een miljoen handen in hun database hebben zullen een snel systeem willen. Voor mij is dit geen prioriteit als je nog op de lage limieten speelt, maar zodra je wat geld apart kan leggen hiervoor zou ik over gaan tot de aanschaf van een sneller systeem zodra je merkt dat je systeem wat begint te vertragen. Omdat het allemaal zo snel veranderd ga ik hier niet aangeven wat je nu het beste kan kopen, maar ik geef je graag persoonlijk advies als je hierover een vraag stelt in het forum.

Wel wil ik even behandelen wat het beste beeldscherm is. Hier kan ik vrij kort over zijn, en dat is degene met de hoogste resolutie. Hoe hoger de resolutie, des te meer pokertafels er op je scherm passen zonder dat ze elkaar zullen overlappen. Het hangt er dus vooral vanaf hoeveel geld je uit wilt geven aan een scherm.

De meest gangbare resoluties voor schermen zijn
Resolutie: 1280*1024
Aspectratio: 4:3
Formaat scherm: Doorgaans 17” en 19”
Waarschijnlijk bezit je op het moment een scherm met deze resolutie, en hier kan je prima 4 tafels tegelijk op spelen, al zal er wel sprake zijn van wat overlap.

Resolutie: 1600*1200
Aspectratio: 4:3
Formaat scherm: Doorgaans 20
Hoewel dit scherm niet veel groter is dan een 19” scherm, is de resolutie dat wel, hierdoor is dit een uitstekend scherm om op te pokeren, vooral met twee van deze schermen.

Resolutie: 1680*1050
Aspectratio: 16:10 (breedbeeld)
Formaat scherm: 20”,21”en 22” schermen
Zelf heb ik een 22” scherm gehad (de 225B van Samsung), wat echt een perfect scherm is om op te gamen, films te bekijken, internetten, etc… Uiteraard is het ook voor poker beter dan een scherm met een 1280*1024 resolutie. Echter de resolutie is net iets te laag om 6 tafels op te draaien.

Toch is dit wel een fijn allround en niet zo duur scherm, wil je echter een scherm puur voor poker kopen, dan krijg je toch meer waar pixels voor je geld met een 20” scherm met een 1600*1200 resolutie.

Resolutie: 1920*1200
Aspectratio: 16:10 (breedbeeld)
Formaat scherm: 24” en 27” schermen
Op het moment gebruik ik een scherm met een 1920*1200 resolutie, en dat is ideaal om 6 tafels tegelijk op te spelen, ook hou je dan nog wat ruimte over voor bijvoorbeeld MSN. Daarnaast vind ik een breedbeeld scherm ook wel lekker werken voor wanneer je niet aan het pokeren bent.

Resolutie: 2560*1600
Aspectratio: 16:10 (breedbeeld)
Formaat scherm: 30” schermen
Dell, Apple en Samsung zijn de enige die op dit moment een scherm in dit formaat aanbieden. Het behoeft waarschijnlijk weinig uitleg dat dit scherm de droom van elke poker speler is, helemaal in een dual screen setup. Het enige nadeel? Het prijskaartje; verkrijgbaar vanaf €1200 en zelfs €1800 voor het Apple scherm.

Over Joery van Berkel

Profielfoto van Joery van Berkel

Lees ook

mtt toernooien

Strategie voor Small Stakes Poker Toernooien

Strategie voor de eerste levels, BB < 100 Early position In dit blindniveau is het ...

Geef een reactie