Home / Poker strategie / Algemene Poker strategie / Short handed poker strategy
Short handed no limit-poker-tips
Short handed no limit-poker-tips

Short handed poker strategy

Een hoop spelers beginnen of spelen al poker zonder een goede werkende strategie, hierdoor komen ze veel te vaak onnodig voor moeilijke beslissingen te staan. Dit komt vooral omdat ze geen goede 6-max fundamentals hebben. Vrijwel alle games zijn tegenwoordig 6-max (shorthanded) en ik raad ook elke speler aan die net begint met cashgames om deze variant te spelen. Dit artikel ga ik jullie leren wat de juiste basis strategie is voor preflop spel, hierdoor word je direct een betere speler en zijn je post-flop beslissingen ook makkelijker.

Positie:

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, positie is een van de belangrijkste aspecten van poker, als je later kan beslissen dan je tegenstander geeft dat je gigantisch veel voordeel. Als je bijvoorbeeld holdemmanager opent zal je zien dat je veel meer hebt gewonnen als je positie had op je tegenstander, vaak op de Button of de Cut-Off.

Limpen

Ofwel preflop de big blind callen is een hele slechte strategie, doe dit met geen enkele hand. Als je een hand wilt spelen, open raise deze dan (raisen als iedereen voor je gefold hebt), niet limpen.

Waar en wanneer moet je open raisen?

UTG: Hier wil je heel tight spelen, als je in positie gecalled wordt dan moet je de rest van de hand uit positie spelen, dit is een groot nadeel en daarom wil je dus vaker betere handen hebben dan je tegenstanders. vanuit deze positie open raise je alle handen die je daar speelt, dit zijn alleen: 22-AA, AJs+, AQo+ en KQs+.

MP of UTG+1: Hier open je alles wat je UTG ook opent plus KQo, TJs+. Blijf hier dus ook tight spelen.

CO: Hier ga je veel meer openen dan op MP. Je opent alles wat je daar ook opent maar dan ook elke suited connector, TJo+, Axs, ATo+ en 9To, ook KTs ed.

Button: Hier ga je helemaal los, hier ga je ongeveer 33-38% van alle handen openen, alles wat je op de CO opent plus alle niet suited azen, en K9s+. Ook alle suited one gappers, 46s+ en alle hogere suited 2 gappers, 96s+.

Blinds: Hier wil je weer super tight spelen, misschien zelfs tighter dan UTG. In de blinds zit je ALTIJD in een zeer slechte positie, teveel handen callen uit positie kost een hele hoop geld, doe het gewoon niet. Mocht je toch handen willen spelen vanuit de blinds, 3-bet ze dan. Kijk voor meer informatie in het 3-bet artikel van Jan.
Fold hier de suited connectors en Axs achtige handen, maar met pocket pairs kan je wel callen.

Hoeveel moet je raisen?

Ongeveer 3x de big blind + 1 BB per limper is goed.

Wat doe je als je gecalled wordt?

Dan maak je een zogeheten continuation bet (c-bet) van ongeveer 3/4 pot, hier pak je de pot vaker op dan niet en maak je dus direct winst.

Voorbeelden:

Hand 1:

UTG fold, UTG+1 limped and jij zit op de CO met 33. Wat doe je?

Raise! Ongeveer 5x de BB.

Hand 2:

De CO limped en jij zit op de button met KQs?
Raise! Weer 5x de BB.

Hand 3:

Jij zit in de BB met AQs en iedereen limped, wat doe je?
Raise! Er zijn dus 5 limpers (SB complete is ook een limp!) dus 4x de BB + 5x de BB is 9BB meer, dus totaal maak je er 10BB van. Gewoon de pot oppikken. De pot oprapen zonder een flop gezien te hebben is beter dan Mocht je nog gecalled worden dan hit je vaak de beste hand en anders kan je de pot oppakken met een c-bet. (let wel op dat je dit doet met handen die het goed doen heads up maar slecht multiway, zoals AQs+ en 99+. Suited connectors en lage pocket pairs kan je checken, met deze handen vind je het niet erg om een multiway pot te zien)

Hand 4:

UTG en UTG+1 limpen, jij zit op de button met A9s, wat doe je?
Raise! 6x de BB is goed.
Beiden spelers callen en flop komt Q92 rainbow, beide villains checken naar je toe, wat doe je?
C-bet hier 100% van de tijd!

Over Joery van Berkel

Profielfoto van Joery van Berkel

Lees ook

mtt toernooien

Strategie voor Small Stakes Poker Toernooien

Strategie voor de eerste levels, BB < 100 Early position In dit blindniveau is het ...

Geef een reactie