Home / Poker strategie / No limit Holdem Strategie / 180 mans Sit en Go Strategie
180 mans sit en go resultaat
180 mans sit en go resultaat

180 mans Sit en Go Strategie

In dit artikel wordt besproken wat de winnende strategie is voor de 180 man (turbo) small stakes toernooien op PokerStars. Deze toernooien zijn 24/7 toegankelijk en tijdens de piekuren duurt het maar enkele minuten voordat er een begint. Over de jaren zijn deze toernooien, net als de cash games, lastiger geworden, en daarom is het aan te raden om laag te beginnen, bijvoorbeeld met de $2.50 Turbo toernooien, te vinden in de PokerStars lobby onder Sit & Go -> Multi-Table -> Micro of Turbo.

Waarom small stakes 180 man toernooien spelen?

Tijd. Als je regelmatig de toernooien speelt met meer dan 1000 deelnemers zal je merken dat deze relatief lang duren. Niet iedereen heeft de de mogelijkheid om 4-5 uur achter elkaar te spelen en de 180 man turbo toernooien bieden uitkomst: als je de finale tafel haalt dure deze gemiddeld 5 kwartier.

Multi-Tablen. Door een tight/aggressive strategie te spelen vroeg in het toernooi kan je al gauw 10-15 toernooien tegenlijk spelen met behoud van een fatsoenlijke ROI (return on investment). Als je dieper in het toernooi komt en minder dan 13 BB hebt zijn de beslissingen relatief eenvouding, namelijk Shove of Fold. Deze twee speelstijlen maken het makkelijk om meerdere tafels tegenlijk te spelen.

Slechte tegenstanders. Er zijn veel slechte spelers te vinden in de $2.50 180 man Turbo toernooien op PokerStars. Professionele spelers vind je hier vrijwel niet, deze spelen vaak op hogere limieten. De spelers die je aantreft spelen voor het plezier en spelen daarom met een lossere speelstijl.

Het patroon dat je vaak ziet is loose/passive in het begin van het toernooi en zeer tight als de blinde wat hoger zijn en het prijzengeld in zicht komt. Dit is in principe het tegenovergestelde van hoe je deze toernooien hoort aan te pakken: speel tight vroeg in het toernooi en wanneer de grootte van de blind uitmaakt kan je deze proberen te stelen. Maak je geen zorgen om de money bubble, de payout struktuur is Top-heavy dus geef jezelf de kans om in de top 3 te eindigen.

Wat voor ROI kan je verwachten op Small Stakes MTT’s?

Als je kijkt naar spelers die regulars zijn op het $2.50 niveau zie je dat ze een ROI hebben tussen 25% en 40%. Dit is haalbaar voor iedereen die serieus zijn spel probeert te verbeteren en maar af en toe marginale fouten maakt, waar op dit niveau nog wel ruimte voor is aangezien je tegenstanders doorgaans grotere fouten maken. Als je eenmaal hoger speelt, zoals in de $8/180 Turbo’s, heb je de luxe niet meer om af en toe een foutje te maken.

Wat voor software komt van pas voor Small Stakes toernooien?

Als je je spel serieus neemt is het aan te raden om Holdem Manager aan te schaffen (www.holdemmanager.net). Deze software maakt het mogelijk om je spel te analyseren en zorgt voor real-time informatie over je tegenstanders (gebasseerd op eerdere handen).

Voor degenen die 10 of meer tafels willen spelen is TableNinja een essentiele software tool. Hiermee kan je de lobby filteren en specifieke toernooien automatisch laten openen, afhangend van de parameters die je instelt (max aantal spellen, aantal runnende spellen etc). Zo hoef je niet meer te rotzooien in de PokerStars Lobby.

Om optimaal te leren shoven, wat essentieel is om toernooien te kunnen winnen, is het aan te raden om SNGWizard aan te schaffen. Dit programma zal je deze optimale shoving ranges aanleren.

Over Joery van Berkel

Profielfoto van Joery van Berkel

Lees ook

omaha poker

Omaha Poker Spelregels

Pot-Limit Omaha Poker is al jarenlang een populair spel in Europa en is na Texas ...

Geef een reactie