Home / Beginnen met winstgevend pokeren

Beginnen met winstgevend pokeren

Introductie
Laat ik beginnen met mijzelf om een beeld te scheppen van hoe ik begonnen ben met poker. Net als de rest van Nederland was ook ik af en toe aan het pokeren met vrienden, de zogenaamde homegames, en won ik een paar toernooitjes in kroegen. Terugkijkend op die tijd kan ik eigenlijk alleen concluderen dat ik een vrij slechte speler was, ik had amper een idee van wat ik aan het doen was, kortom ik gokte maar wat af. Gelukkig was de rest nog slechter, en dat is iets wat ik allereerst mee wil geven, je hoeft niet de beste pokerspeler ter wereld te zijn om er geld mee te verdienen, als je maar iets beter bent dan de rest aan jouw tafel.

Poker is voor een deel een kansspel, een grootmeester in schaken kan iemand die nog nooit een schaakstuk heeft aangeraakt 1000 van de 1000 keer verslaan, bij poker kan een goede speler een slechte speler headsup waarschijnlijk 800 keer van de 1000 keer verslaan. Immers er zit een kanselement in, maar stel dat je elke keer om 1 euro speelde per potje dan is dat 300 euro winst. Onthoud dus: “je kan niet alles winnen, als je aan het eind van het jaar maar meer gewonnen hebt dan je hebt verloren”

Een jaar geleden las ik in het Algemeen Dagblad een artikel over een jongen (Abel Meijberg), die zo veel geld verdiende met poker dat hij er van kon leven. Dat was voor mij een keerpunt, en ik heb toen alle informatie die ik over online poker kon vinden bestudeerd. Ik ben begonnen op de lage limieten, en heb mij langzaam opgewerkt tot het spelen van 6 tafels met een $200 buyin tegelijk. Hier verdien ik aardig wat geld mee per uur, en mijn bijbaan heb ik dan ook opgezegd.

Zal ik ooit net zo veel verdienen als een Noah Boeken of een Brian Townsend? Nee daar ben ik bij lange na niet goed genoeg voor! Echter op de lagere limieten ben ik wel veel beter dan de rest en ook daar valt aardig wat geld te verdienen. Nu hoop ik dat ik iedereen die deze site in de gaten houdt ook kan helpen met het winstgevend spelen op de lage limieten. Er is geen handleiding die zegt wat je in elke situatie moet doen, op een gegeven moment moet je dat aan kunnen voelen, deze handleiding is dus meer bedoelt voor mensen die online willen beginnen en door de ervaring die zij opdoen langzaam hoger kunnen gaan spelen.

Om maar even een voorbeeld te geven, je kan op de laagste limieten ook al echt wat geld verdienen:

Stel je speelt 4 no limit poker tafels tegelijk met een buyin van $10, op deze tafels verdien je gemiddeld $1,20 per 100 handen, en je speelt gemiddeld 400 handen per uur. Dat is dus als 4×1,20 = $4,80 per uur. Nou stel dat je daar nog een bonus bij vrij speelt voor een extra $2 per uur, dan zit je al op $6,80 per uur. Speel je een limiet hoger, in dit geval op de $25 buyin tafels, en verdien je gemiddeld $2 per tafel per 100 handen dan zit je + bonus als op $10 per uur. De meeste online spelers spelen 4 of 6 tafels tegelijk, ik ken echter ook veel mensen die 9 tafels kunnen spelen en tegelijk scherp blijven. Het is om te beginnen de truc om zo snel mogelijk van 1 naar 2 naar 4 tafels te gaan, als het goed is zal die amper ten koste gaan van je winrate, en je totale winnings maal 4 vergroten.

Echter, en dit is heel belangrijk, je moet allereerst beginnen omdat je het leuk vindt om te spelen. Winstgevend spelen vereist veel tijd, studie en discipline, mocht je nu tegen je zin in pokeren dan adviseer ik je om er mee te stoppen. Naast dat ik er wat geld mee verdien vind ik het vooral leuk om te doen. En er zullen ook altijd mensen zijn bij wie het kwartje nooit valt, die nooit doorhebben dat je niet je hele stack af can callen met een gutshot, als jij jezelf hierin herkent dan is het financieel gezien natuurlijk het beste om te stoppen. Maar ik begrijp dat het voor veel mensen ook gewoon een manier is om jezelf te vermaken en dan kan ik alleen adviseren om de schade te beperken, ga niet te hoog spelen voor je eigen bestwil Smile.

Waarom deze site?
Veel vrienden vroegen aan mij wat ik als bijbaan had, na vaak er omheen te draaien en iets vaags te mompelen over iets met het internet, vertelde ik soms wel eens dat ik poker speelde. Hun vraag was dan gelijk dat kan toch niet, dat is gewoon gokken! Vanaf nu kan ik volstaan met geven van een internetadres waar ik volledig achtersta. Er zijn natuurlijk al een heleboel sites beschikbaar voor de pokerliefhebber, echter veel van deze sites hebben zich slechts verbonden met 1 poker aanbieder, of zijn naar mijn mening niet kritisch genoeg. Omdat deze site zich vooral op beginners richt, zul je dus met elke vraag die je post een eerlijk antwoord krijgen, ook als het om playmoney vragen gaat, niets is ons te klein!

Bonushoeren!
Nu is het vooral in het begin van je pokercarrière belangrijk om een bonushoer te zijn. Dat is pokerjargon voor iemand die alleen bij een site zit vanwege de bonus. Het zit namelijk zo: bij elke site waar je voor het eerst geld stort krijg je een bonus die vaak gelijk is aan het bedrag dat je gestort hebt, sommige zijn heel makkelijk vrij te spelen, terwijl andere haast onmogelijk zijn op de lagere limieten. Daarom wil ik op deze site een mooi traject beschikbaar stellen die beginnende spelers kunnen volgen, uiteindelijk als je al deze bonussen vrijgespeeld hebt, en hopelijk op een hogere limiet speelt dan waar je begonnen bent kan je een keuze maken voor een site welke je het fijnst vond om op te spelen. Voor mij zijn dat Everest Poker, Party Poker en iPoker, maar dat wil niet zeggen dat jij dat ook zal vinden. Kortom ik wil iedereen op deze site helpen, maar iedereen heeft andere voorkeuren, dus ik zal niet 1 specifieke site aan jullie opdringen.

Geef een reactie